Find Answers to
Your Questions

Discover the world of game development and unleash your child’s creativity.

Често Поставувани Прашања

За Родители

Дали имате прашања за учењето на вашето дете? Најдете одговори за нашите курсеви, методи на настава и како да го поддржите образованието на вашето дете со Nobel Courses.
Каде се одржуваат курсевите?

Курсевите се одржуваат онлајн, достапни од каде било.

Колку студенти има во секоја група?

Големините на групите се разликуваат, но максималниот број студенти се 10-13 студенти. Сите студенти ќе имаат корист од индивидуалното внимание

Дали курсевите се добри за почетници?

Да, курсевите се дизајнирани за почетници, обезбедувајќи солиден вовед во дизајнот на игри.

Каков уред му треба на моето дете?

За курсевите обично се бара компјутер или лаптоп.

Дали курсевите се сертифицирани?

Учениците ќе добијат сертификат по завршување на курсот. Сите сертификати ќе бидат доставени до вашиот дом.

За Деца

Нурнете во зоната за ЧПП наменета само за деца! Откријте забавни одговори на прашања за возбудливи курсеви, интерактивно учење и сè друго што сакаат да знаат љубопитните умови.

Какви игри можеме да создадеме?

Ќе научите да креирате разни игри како obby’s, авантури, симулации и акциони игри.

Може ли да заработам Robux?

Заработката на Robux е возможна преку функциите и искуствата за монетизација на игри во рамките на Roblox.

Дали пријателите можат да ги играат игрите што јас ги создавам?

Да, пријателите можат да ги играат игрите што ги создавате на Roblox.

Може ли да дизајнирам игри со други ученици?

Да, можете да дизајнирате игри заедно со други студенти на Roblox Studio.

Дали треба да знам како да кодувам?

Не е потребно знаење за кодирање.

Информации за Исплата

Добијте јасност за плаќањата со нашиот дел ЧПП посветен на финансиски прашања. Дознајте за опциите за плаќање и други основни детали за да обезбедите непречен процес на запишување.

Која е вкупната цена на курсот?

Вкупната цена на курсот зависи од курсот што ќе го изберете. Сите цени се наведени во секој дел од курсот. Но, вообичаено курсевите чинат 1800 денари/месечно во временски период од 4 месеци. Доколку се плати од еднаш добивате 15% попуст.

Дали има дополнителни трошоци?

Не се наплаќаат дополнителни трошоци. Сертификатот, печатењето и другиот материјал се покриени од наша страна.

Дали има попусти за браќата и сестрите кои го посетуваат курсот?

Да, има попуст за браќата и сестрите кои го посетуваат курсот. Ве молиме контактирајте не за да го добиете кодот за купон.

Има ли попуст ако упатам други родители да се запишат?

Да, има попуст за упатување. Ве молиме контактирајте не за да го добиете кодот за купон.

Родителите се соочуваат со финансиски тешкотии?

За родителите кои се соочуваат со финансиски тешкотии, достапни се опции за плаќање и програми за помош. Ве молиме контактирајте не за да видиме како можеме да помогнеме.

За Ушилишта

Едукатори, најдете увид во нашиот дел за ЧПП посветен на училиштата. Дознајте за нашата наставна програма, можностите за соработка и како Nobel Courses можат да ги надополнат образовните цели на вашата институција.

Кои теми за безбедност на интернет се опфатени на сесиите?

Темите за безбедност на интернет опфатени во сесиите вклучуваат сајбер-малтретирање, приватност, одговорно користење на интернет, безбедност на социјалните медиуми и препознавање на онлајн закани.

Како Nobel Courses ги поддржуваат училиштата во безбедноста на интернет?

Nobel Courses ги поддржуваат училиштата во безбедноста на интернет преку обезбедување бесплатни приспособени сесии, ресурси за тековно образование и соработка за развој на сеопфатни пристапи на ниво на училиште.

Повратни информации или препораки од училиштата учеснички?

Повратните информации од училиштата кои учествуваат ги истакнуваат позитивните резултати, зголемената свест и подобрените вештини за дигитална писменост кај учениците.

Како Nobel Courses се справуваат со сајбер-малтретирањето?

Nobel Courses го надминуваар сајбер-малтретирањето за време на сесиите преку поттикнување отворени дискусии, обезбедување стратегии за превенција и интервенција и промовирање на култура на почит и емпатија на интернет.

Дали онлајн сесиите за безбедност се само за ученици?

Не, нашите онлајн безбедносни сесии не се ексклузивни за ученици. Ние исто така нудиме специјализирани сесии за родители и воспитувачи, обезбедувајќи сеопфатен пристап кон едукацијата за безбедност преку Интернет.

Закажи го првиот бесплатен час денес!

Закажи го првиот бесплатен час денес, и види ја разликата!

Пријави се за бесплатен пробен час и искусете ја моќта на нашите курсеви. На овие часови може да се приклучат и родителите.