Курс за прогрмамирање во Python за деца (9-14)

Запловете во светот на програмирањето со нашиот курс за програмирање во Python! Научете ги основите на кодирањето, принципите на развој на софтвер, изградба на апликации и манипулација со податоци во Python. Ослободете ја вашата креативност преку решавање проблеми и логичко размислување додека развивате свои сопствени проекти. Придружете ни се на ова возбудливо и забавно авантура!

12

Апликации

Во последните 24 часа.

4.98

Course Rating

Возраст

Од 9 до 14 години

Должина

2 месеци

Времетраење

2 Часа / Неделно

Почнувајќи од

15 Јуни

Форма

Онлајн

Цена

4000 ден

Што ке учиме?

Ние учиме, програмираме,
Создаваме!

Основи на Кодирање

Учениците ќе ги совладаат основите на програмирањето со користење на програмскиот јазик Python.

Креирање на Игри

Програмирањето е поинтересно кога парелелно се креираат и игри. Во овој курс ќе направиме "X/0 игра "и "Погоди го точниот број".

Сертификат и Глобална Заедница

Со запишување на курсот учениците добиваат пристап до глобална заедница на дечиња кои изучуваат програмирање, а по завршувањето добиваат сертификат.

Што ќе учиме?

Модули

Вовед во Python

Што е програмирање и зошто Python е популарен и лесен програмски јазик за учење. Примери како Python се користи во реалниот свет.

Поставување и први чекори

Инсталирање на Python и создавање на вашата прва програма. Објаснување на основните алатки и околина за развој.

Променливи и типови на податоци

Разликите меѓу различните типови на податоци и како да се користат променливи за складирање информации.

Контролни структури

Вовед во циклуси и условни изрази за динамичко кодирање.

Основни операции

Во воведот во проектот на калкулатор, објаснуваме функционалностите на калкулаторот и начините на интеракција со корисникот преку терминал. Наредно, програмираме и тестираме основни математички операции како собирање и одземање.

Употреба на циклуси и услови

Во вториот дел од овој модул, студентите учат како да користат циклуси за повторување на пресметките и условни изрази за контрола на грешки.

Креирање на Игра за Погодување

Студентите ќе креираат едноставна игра за погодување броеви. Со креирање на оваа игра ќе ги повториме циклусите и условите, а ќе научиме функции за генерирање случајни броеви и обработка на кориснички влезови.

Креирање на Игра Тик-Так-То

Студентите ќе програмираат игра Тик-Так-То. Ќе научат како да ја структуираат програмата и логиката како да ја испрограмираат истата. Модулот исто така покрива техники за тестирање и дебагирање.

Закажи го првиот бесплатен час денес!

Закажи го првиот бесплатен час денес, и види ја разликата!

Пријави се за бесплатен пробен час и искусете ја моќта на нашите курсеви. На овие часови може да се приклучат и родителите.
Учи & Играј

Играње денес,
кодирање утре

Инспирирајте го вашето дете да премине од играње игри кон нивно создавање. Придружете ни се на ова забавно патување за откривање на креативноста – запишете го вашето дете сега и авантурите за кодирање може да започнат!

Научи да кодираш

Кодирање ги опремува децата со основни вештини за дигиталната ера, но истовремено поттикнува приспособливост, тимска работа и самодоверба. Овие вештини не се потребни само за потенцијална идна кариера во ИТ светот, туку придонесуваат и за нивниот личен развој.

Когнитивен развој

Дизајнот на игри и кодирањето на млада возраст ги подобрува когнитивните вештини како што се решавање проблеми, критичко размислување и логично расмилување. Децата ја развиваат способноста да ги разложат сложените проблеми на помали, поедноставни делови.

Креативност и иновации

Подобрување на креативноста кај децата преку креирање на интерактивни игри.

Дигитална писменост

Познавањето на дизајн и кодирање ја подобрува дигиталната писменост кај децата. Овие две вештини се основата на дигиталната писменост во денешниот свет на технологијата.

ЧПП

Пронајдете ги одговорите на често поставуваните прашања за курсевите и нашата компанија.
Каде се одвиваат курсевите?
Курсевите се одвиваат онлајн, достапни од било каде.
Дали курсевите се сертифицирани?
Секој студент добива сертификат пред завршување на курсот. Сите сертификати ги доставуваме до вашиот дом.
Дали курсевите се добри за почетници?
Да, курсевите се дизајнирани за почетници, обезбедувајќи солиден вовед во креирањето на игри.
Каков уред му треба на моето дете?
Вообичаено потребно е компјутер или лаптоп.

Пријавете го вашето дете денес!

Нашиот тим ќе ве контактира во најбрз можен рок за да закажете пробен час.

Пополнете ја формата и превземете ја брошурата!