Политика за Приватност

Последно Ажурирање: 29.11.2023

Добредојдовте на Nobel Courses! Оваа Политика за приватност опишува како ги собираме, користиме и заштитуваме вашите информации на нашата онлајн платформа за учење.

1. Информации што ги собираме:

а. Лични податоци:

За време на регистрацијата, собираме лични податоци како што се име, е-пошта и возраст. За корисници на возраст под 18 години, може да собереме родителска согласност.

б. Содржина генерирана од корисници:

Корисниците, вклучително и децата, можат да креираат и прикачуваат содржини како што се игри. Ние ја собираме и складираме оваа содржина генерирана од корисниците на нашата платформа.

в. Комуникација:

Децата можат да си испраќаат пораки меѓу себе во рамките на платформата. Ги собираме и складираме овие комуникации за да обезбедиме безбедна и почитувана средина.

2. Како ги користиме информациите:

а. Персонализација:

Ние користиме информации за да го персонализираме искуството за учење, препорачувајќи курсеви и активности врз основа на индивидуалните преференции.

б. Подобрување на платформата:

Содржината генерирана од корисниците ни помага да ја подобриме нашата платформа, правејќи ја попривлечна и прилагодена на потребите на корисниците.

в. Комуникација:

Ние користиме податоци за комуникација за да ја олесниме интеракцијата помеѓу корисниците, обезбедувајќи колаборативна и поддржувачка средина за учење.

3. Приватност на децата:

а. Родителска согласност:

За корисници под 18 години, може да побараме родителска согласност пред да собереме лични информации или да овозможиме одредени функции.

б. Ограничени информации:

Ги собираме само потребните информации за едукативни цели, земајќи ја предвид возраста и зрелоста на нашите корисници.

в. Безбедносни мерки:

Ние користиме строги безбедносни мерки за да ги заштитиме личните информации на децата и да ја следиме соодветноста на содржината генерирана од корисниците.

4. Безбедност на податоците:

a. Енкрипција:

Целиот пренос на податоци е шифриран за да се заштитат информациите од неовластен пристап.

б. Контроли за пристап:

За време на регистрацијата, собираме лични податоци како што се име, е-пошта и возраст. За корисници на возраст под 18 години, може да собереме родителска согласност.

5. Услуги од трета страна:

a. Линкови

Нашата платформа може да содржи линкови до веб-страници на трети страни. Ние не сме одговорни за практиките за приватност на овие надворешни страници.

6. Кориснички права:

а. Пристап и корекција:

Корисниците имаат право на пристап и корекција на нивните лични податоци.

б. Бришење:

Пристапот до личните информации, особено оние на децата, е ограничен само на овластен персонал.

7. Промени во Политиката за приватност:

а. Го задржуваме правото да ја ажурираме нашата Политика за приватност. Корисниците ќе бидат известени за какви било промени, а континуираната употреба на платформата подразбира прифаќање на ажурираната политика.

8. Информации за контакт:

а. За какви било прашања или грижи во врска со приватноста, ве молиме контактирајте не на nobelcourses.malta@gmail.com

Contents

Ви благодариме што го изравте Nobel Courses. Посветени сме да пружиме безбедно едукативно искуство за сите корисници. Среќно учење!