Use code SANTA for 10% off

Days
Hours
Minutes
Seconds

Scratch Game Design

Добредојдовте во возбудливиот свет на креирање игри! Овој курс е дизајниран да ги запознае младите умови, со основите на кодирањето со помош на Scratch – визуелен програмски јазик за почетници. Преку интерактивни игри, децата ќе тргнат на едно креативно патување каде ќе се соочат со решавање проблеми и логично размислување.

12

Апликации

Во последните 7 дена.

4.98

Course Rating

Возраст

Од 6 до 8 години

Должина

4 месеци

Времетраење

Duration

2 Часа / Неделно

Почнувајќи од

15 Февруари

Форма

Онлајн

Цена

1800 ден / Месечно

Што ке учиме?

Ние учиме, играме,
Создаваме!

Дизајн на Игри

Децата ќе ја ослободат својата креативност со манипулирање на визуелни блокови со цел да направат интерактивни и визуелно волшебни игри.

Практични Активности

Практичните активности ги поттикнуваат децата беспрекорно да ги применат своите нови вештини и знаења во креирањето игри.

Визуелно Кодирање

Учениците ќе се впуштат во авантура за кодирање, совладувајќи ги основите на програмирањето преку интерфејс погоден за деца.

Што ќе учиме?

Модули

Learn the fundamentals of game creation with Roblox and Scratch.

Вовед во Scratch

Превземање, инсталирање и подесување на Scratch

Уредување на карактери

Креативноста може да започне! Децата ќе се забавуваат со уредување и персонализирање на карактерите во Scratch, применувајќи го нивниот уникатен вкус и талент

Креирање на првата игра

Време е за играње и учење! Децата ќе ги оживеат своите идеи создавајќи ја нивната прва игра, правејќи го кодирањето разиграно и возбудливо искуство.

Учење променливи

Подгответе се да се искачите на едно ниво погоре! Децата ќе учат како да ги користат овие моќни алатки за да додадат динамични елементи во нивните Scratch проекти.

Кориснички внес и контроли

Децата ќе ги истражуваат концептите на внесување од страна на корисникот и контроли, охрабрувајќи ги да создаваат интересни и одговорни проекти

Ping Pong Игра

Креирање на првата игра! Децата ќе го применат новостекнатото знаење за да создадат вистинска пинг понг игра. Оваа игра ќе можат да ја споделат со своите пријатели!

Едноставни механики

Подгответе се за забава со кодирање! Преку интерактивни активности, децата ќе ги учат основните елементи за создавање игри во Scratch.

Игра со напад на ајкула

Со новостекнатите вештини, децата ќе научат да создаваат возбудлива игра „Ајкула напад“. Водени чекор-по-чекор со инструкции од наставникот, тие ќе направат подводен свет полн со акција.

Игра Дино Раш

Надоврзувајќи се на нивните вештини од претходните модули, децата ќе тргнат на патување за да ја создадат играта Дино. Од кодирање на главниот карактер Дино до поставување пречки и креирање мисии.

Закажи го првиот бесплатен час денес!

Закажи го првиот бесплатен час денес, и види ја разликата!

Пријави се за бесплатен пробен час и искусете ја моќта на нашите курсеви. На овие часови може да се приклучат и родителите.
Игри од наши ученици

Кодирај и Оствари ги
Своите Соништа

Вклучи се во забавната зона на креирање игри, каде учениците ги претвораат своите идеи во возбудливи игри! Од борба со зомбиња до тркање со формули. Тестирајте некои од нашите студентски игри подолу!
Учи & Играј

Играње денес,
кодирање утре

Инспирирајте го вашето дете да премине од играње игри кон нивно создавање. Придружете ни се на ова забавно патување за откривање на креативноста – запишете го вашето дете сега и авантурите за кодирање може да започнат!

Научи да кодираш

Кодирање ги опремува децата со основни вештини за дигиталната ера, но истовремено поттикнува приспособливост, тимска работа и самодоверба. Овие вештини не се потребни само за потенцијална идна кариера во ИТ светот, туку придонесуваат и за нивниот личен развој.

Когнитивен развој

Дизајнот на игри и кодирањето на млада возраст ги подобрува когнитивните вештини како што се решавање проблеми, критичко размислување и логично расмилување. Децата ја развиваат способноста да ги разложат сложените проблеми на помали, поедноставни делови.

Креативност и иновации

Подобрување на креативноста кај децата преку креирање на интерактивни игри.

Дигитална писменост

Познавањето на дизајн и кодирање ја подобрува дигиталната писменост кај децата. Овие две вештини се основата на дигиталната писменост во денешниот свет на технологијата.

ЧПП

Пронајдете ги одговорите на често поставуваните прашања за курсевите и нашата компанија.
Каде се одвиваат курсевите?
Курсевите се одвиваат онлајн, достапни од било каде.
Дали курсевите се сертифицирани?
Секој студент добива сертификат пред завршување на курсот. Сите сертификати ги доставуваме до вашиот дом.
Дали курсевите се добри за почетници?
Да, курсевите се дизајнирани за почетници, обезбедувајќи солиден вовед во креирањето на игри.
Каков уред му треба на моето дете?
Вообичаено потребно е компјутер или лаптоп.

FAQs

Find answers to frequently asked questions about our courses and company.
Where are the courses?
Courses are held online, accessible from anywhere with a live Tutor.
Are the courses certified?
The students will receive a certificate upon completion of the course. All certificates will be delivered to your home.
Are the courses good for beginners
Yes, the courses are designed for beginners, providing a solid introduction to game design.
What device does my child need?
A computer or laptop is usually required for the courses.