Услови и правила

Последно Ажурирање: 29.11.2023

Добредојдовте на Nobel Courses! Ве молиме внимателно прочитајте ги следните правила и услови во согласност со важечките закони на ЕУ пред да ја користите нашата онлајн платформа за учење.

Прифаќање на условите:

Со пристап или користење на веб-страницата на Nobel Courses („Платформа“), се согласувате да се придржувате и да бидете обврзани со овие Услови и правила. Доколку не се согласувате со кој било дел од овие услови, немојте да ги користите нашите услуги.

Подобност на корисникот:

Users must comply with applicable age restrictions and may need parental consent if they are below the age specified by local data protection laws.

1. Регистрација и безбедност на сметката:

Корисниците мора да обезбедат точни, актуелни и целосни информации за време на процесот на регистрација.

Корисниците имаат право да ги контролираат своите лични податоци, а Nobel Courses се обврзува да ја осигура безбедноста и доверливоста на овие информации.

2. Запишување на курсеви:

Корисниците можат да се запишат на курсеви врз основа на нивната подобност и интереси.

Nobel Courses го задржува правото да ги откаже или презакажува курсевите од која било причина, притоа почитувајќи ги правата на корисниците за враќање на средствата каде што е применливо.

3. Плаќање и данок:

Корисниците мора да бидат информирани за собирање и обработка на информации за плаќање во согласност со GDPR.
Корисниците имаат право на пристап до транспарентни информации за такси, а плаќањата се обработуваат безбедно.

4. Интелектуална сопственост:

Nobel Courses ги почитуваат правата на интелектуална сопственост на другите и очекуваат корисниците да го сторат истото.

Корисниците не смеат да репродуцираат, дистрибуираат или создаваат изведени дела врз основа на содржината на Nobel Courses без експлицитна дозвола.

5. Кодекс на однесување:

Корисниците се согласуваат да се придржуваат до почитуван и инклузивен кодекс на однесување, во согласност со важечките закони за антидискриминација на Северна Македонија.

Корисниците не смеат да се вклучат во каква било форма на вознемирување, дискриминација или вознемирувачко однесување.

6. Приватност и безбедност на податоците:

Nobel Courses собира и користи лични информации во согласност со својата Политика за приватност, обезбедувајќи усогласеност со GDPR.

Корисниците имаат право на пристап, корекција и бришење на нивните лични податоци.

7. Престанок на сметката:

Nobel Courses го задржува правото да ги укине корисничките сметки за прекршување на овие услови или поради која било причина што ја смета за соодветна од Nobel Courses, во согласност со важечките закони за заштита на податоците.

8. Решавање на спорови:

Сите спорови кои произлегуваат од користењето на Nobel Courses ќе се решаваат во согласност со важечките закони на Северна Македонија за решавање спорови и заштита на потрошувачите.

9. Промени на Условите:

Nobel Courses го задржува правото да ги измени или ревидира овие услови во секое време. Корисниците ќе бидат известени за промените, а континуираната употреба на Платформата претставува прифаќање на ажурираните услови.

10. Ограничување на одговорноста:

Nobel Courses не е одговорен за какви било директни, индиректни, случајни, последователни или посебни штети кои произлегуваат од или на кој било начин поврзани со користењето на неговите услуги, во рамките на границите дозволени со важечките закони на Северна Македонија.

11. Владејачки закон:

Овие услови се регулирани и толкувани во согласност со законите на Република Северна Македонија.

Contents

Ако имате какви било прашања или грижи во врска со овие услови, ве молиме контактирајте не на nobelcourses.malta@gmail.com Ви благодариме што не избравте! Среќно учење!